Balatoni ingatlanpiac: nyugaton a helyzet változatlan

Továbbra is mélyponton vannak a balatoni ingatlanárak. Az elmúlt hetekben indult be a tó környezetében az ingatlanpiac. Egyre több az eladó nyaraló, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő. Mivel a kínálat meghaladja a keresletet, az ingatlantulajdonosok alkuképesebbek, mint az elmúlt években.

Tavaly nyár végén a Portfolio.hu a régió ingatlanjainak 20-30 százalékos eséséről számolt be. Akkor volt olyan part menti családi ház a piacon melynek ára fél év leforgása alatt 10,5 millió forintról először 9, majd 8,5 millióra zuhant, míg végül a tulajdonosok már akár 7,9 millióért is eladták volna. Egy másik esetben a vízparttól 8 kilométerre található településen az eredeti 9 milliós árból kényszerült drasztikus engedményekre az eladó, mivel sem 7,6, sem 6,5 millióért nem kelt el az ingatlanja. Végül 5,5 millióért próbált megválni nyaralójától.

Mit hoz az idei szezon?

Beindulóban a balatoni ingatlanpiac, egyre több az érdeklődő - tudtuk meg a balatonfüredi Otthon Centrum irodavezetőjétől. Benna Zsolt elmondta, hogy bár mozgás már tapasztalható, az árak továbbra is stagnálnak. E mellett továbbra is jelentős túlkínálat jellemzi a piacot, még annak ellenére is, hogy akadnak bőven tulajdonosok, akik kivárásra játszanak - osztotta meg velünk tapasztalatait az irodavezető.

Tovább  a Pénzcentrum.hu elemzésére.

Forrás: Pénzcentrum.hu

Lakás és lakópark ajánló

Csengery Garden

Csengery u. 22.

Royal Homes Lakópark

Borbás Vince sétány

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Forest Hill

Pusztakúti út 10

Elite Park

Barázda utca

Julianus ház

Julianus barát utca 20.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső