Elérte a mélypontot az ingatlanpiac

Az ingatlanpiaci ár- és forgalomesés elérte a mélypontját, és már a fellendülés kezdeti jelei tapasztalhatók – állapítja meg az Otthon Centrum elemzése.

Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője mai sajtótájékoztatóján elmondta: az árak elérték a mélypontjukat, így aki vásárolni akar, nem érdemes tovább várakoznia. Valkó Dávid szerint, bár még mindig többségben vannak a készpénzes vevők a piacon – arányuk hozzávetőlegesen 70 százalék -, a forgalomnövekedést a banki hitelezés újraindulása is erősen támogatja, elsősorban a forinthitelezés területén.

A lakásvásárlók ugyanakkor még mindig óvatosak: kisebb hitelösszeget igyekeznek felvenni, és jobban hajlandók kompromisszumot kötni akár a lakás méretét, akár a komfortfokozatát illetően.


Illés Zoltán, az OTP Bank ügyvezető igazgatója közölte: a forintalapú hitelkérelmek száma folyamatosan növekszik a hitelintézetnél, igaz, a bank korábban is ösztönözte azok térnyerését. Az új folyósítású forinthiteleknél – tette hozzá – az OTP Bank piaci részesedése dinamikusan nőtt az első félévben, és meghaladta a 20 százalékot. A forinthitelt igénylők aránya pedig – a szerződésszámot figyelembe véve – az év első hat hónapjának átlagában 83 százalékot tett ki, de a félév végére már 93 százalékra nőtt.

A lakosság ingatlanhitelhez jutása érdekében pedig – jelentette be az ügyvezető igazgató – az OTP Bank bővítette a hitelbírálat során figyelembe vehető jövedelmek körét is. Így a munkabér mellett – meghatározott igazolások meglétekor – a bank figyelembe veszi például az ingatlan bérbeadásából, a saját vállalkozásból, osztalékból és egyéb megtakarításból származó jövedelmeket is.

Forrás: Világgazdaság online

Lakás és lakópark ajánló

Palotás Kert Lakópark

Palotás utca 9.

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Dunaliget lakópark

Jégmadár utca 2.

Fillér 53

Fillér utca 53

Új Bokréta Ház Budaörs

Károly király utca 79-83.

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső