Elindult a Corvin Sétány újabb lakóháza, a Cordia Sun Resort építése

A Cordia Zrt. megkezdte a Cordia Sun Resort építését, mely a Corvin Sétány legújabb, ötödik lakóépülete. Az országban ez az egyetlen jelentősebb lakóingatlan beruházás, mely idén indul és várhatóan 2013 elejére készül el.

A Corvin Sétány projekt építésének első fejezete 2010-ben lezárult, új, minőségi közterületek jöttek létre, megnyitott a bevásárlóközpont és a fitness-wellness komplexum, valamint folyamatos üzletnyitások várhatóak az idei évben is. Az első fejlesztési szakaszban az itt található lakóingatlanok iránti kereslet az egyik legnagyobb volt budapesti viszonylatban. A lakások jelentős százaléka, még az építkezések megkezdése előtt elkelt, és még a válság idején is dinamikus értékesítési mutatók voltak jellemzőek. A lakóingatlan piac egyértelműen pozitív visszajelzést adott a Corvin Sétány koncepcióra, mely 2010 végétől közel teljessé vált.  

2010-ben már érzethető volt a budapesti lakáspiaci kereslet élénkülése. A beköltözési céllal vásárlók mellett újra megjelentek a befektetők, láthatóvá vált, hogy 2011-2012-ben a kereslet és kínálat alakulása jelentős változáson megy majd keresztül az újlakás piac területén. A válság hatására számottevően csökkent a biztos hátterű ingatlanfejlesztők száma, a nagyobb volumenű lakóingatlan fejlesztések pedig szinte teljesen leálltak. A piacon most túlnyomórészt kis lakásszámú fejlesztések vannak folyamatban, ahol nem banki finanszírozásból, hanem a vevők előlegeiből igyekeznek fedezni a felmerülő költségeket.



A fentiekben leírt tendencia következménye az lehet, hogy jövőre olyan szűk újlakás kínálat lesz majd elérhető Budapesten - és főként a belvárosi térségben - hogy akár újlakás hiány is kialakulhat. A Corvin Sétányra kapott pozitív piaci visszajelzések hatására a Cordia úgy döntött, hogy 2011-ben elindítja a következő lakóépület, a Cordia Sun Resort építését.

„Az elmúlt év alkalmat adott arra, hogy a folyamatban lévő kivitelezési munkák mellett, erőforrásokat fordítsunk az új projektek előkészítésére is. Ennek köszönhető az, hogy a Cordia Sun Resort építését a trendfordulót látva szinte azonnal el tudtuk kezdeni. 2010 végén vált jogerőssé az építési engedély, az előértékesítettség pedig 30 % feletti, mely elegendő ahhoz, hogy biztosított legyen az épület banki finanszírozása.” – mondta el Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigazgatója.
 
A több mint 250 darab 30 és 110 négyzetméter közötti lakást magában foglaló Cordia Sun Resort a Corvin Sétány központjában, a Nagytemplom és a Leonardo da Vinci utca között helyezkedik majd el. Az épület a CET Budapest Építésziroda tervei alapján készül, és tavaly elismerően nyilatkozott róla az Országos Tervtanács is. A ház letisztult, minőségi anyagok felhasználásával készülő homlokzata tökéletesen illeszkedik majd a Corvin Sétány arculatába, kialakítása azonban szembetűnő újdonságot jelent majd. Az épület szerkezeti felépítése és az általa kapott hatalmas belső terek biztosítják a kellemes térérzetet és a lakások magas benapozottsági szintjét.

A Corvin Sétányról

A Corvin Sétány Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja és a főváros egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje. A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés mintegy 220.000 m2 belvárosi területre terjed ki Budapest klasszikus negyedében, a Józsefvárosban. A megközelítőleg fél millió négyzetméteres,  200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program több mint fele 2010 végéig átadásra került, beleértve 850 új lakást, 43.000 m2 irodát, több mint 100 új üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb sportközpontját, a Life1 Wellnesst.

A projekt magában foglal még egy 16 milliárd forintos közprogramot is, amelynek keretében iskolák, utak, közterek és egyéb, a helyi közösségek élete szempontjából fontos létesítmények fejlesztése és megújítása valósul meg, továbbá több mint 1100, korábban a területen nehéz körülmények között élő család költözhet jobb otthonba. A közprogram részét képezi 46, a területen megmaradó épület felújítása is.

2010-ben a Corvin Sétány több rangos díjat is elnyert, Európa legrangosabb vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projektje címet kapta az European Property Award nemzetközi versenyén, valamint elnyerte a FIABCI hazai szervezetének ingatlanfejlesztési nívódíját.

A Futureal Csoportról

A Dr. Futó Péter és Futó Gábor tulajdonában lévő Futureal 500 millió euró értékű folyamatban lévő, vagy befejezett, illetve további 1 milliárd euró értékű előkészítés alatt álló fejlesztésével a PropertyEU 2009-es tanulmánya szerint az előkelő 10. helyen szerepel az európai ingatlanfejlesztők listáján.

Futureal Csoport Magyarországon kívül jelen van Romániában is. Bukaresti lakóingatlan projektje elnyerte az Év Lakóingatlan fejlesztése díjat a CIJ Award romániai megmérettetésén. A 30.000 m2-es nagybányai Gold Plaza bevásárló- és szórakoztató központ 2010-ben nyitotta meg kapuit. Ezáltal a Futureal az egyetlen ingatlanfejlesztő cég Közép- Kelet Európában, amely 2010-ben 2 bevásárlóközpontot adott át.

Forrás: Futureal

Lakás és lakópark ajánló

Elite Park

Barázda utca

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Olimpia Sétány

Erkel Ferenc utca 7

Szent Anna Udvar 2. ütem

Mécs László utca

Campus Sétány

Huszár utca 5.

Corner 21

Béke utca 29

KÖVESS MINKET









Lakás kereső