Mire futja a lottó ötösből? - Álmodozzon!

Minden idők második legnagyobb ötöslottó főnyereményét, 3,16 milliárd forintot nyerhetünk, ha egyedül találjuk el mind az öt nyerőszámot.

Mit kezdhetünk ezzel a hatalmas vagyonnal, ha úgy döntünk, hogy ingatlanba fektetjük az összeget? Az Otthon Centrum segítségével feltérképeztük a kínálatot.


A vidéki családi házak átlagára az Otthon Centrum kínálatában jelenleg 28 millió forint. A 3,16 milliárdból tehát 112 házat tudnánk venni vagy akár egy kis falut teljes egészében. Vannak természetesen olyan régiók, ahol 2-3 millió forintért lehet házat venni, így több település, vagy nagyközség tulajdonosai is lehetnénk – már ha csak az ingatlanállományt nézzük.
 
Életszerűbb azonban elképzelni, hogy a lottóötös birtokában a nívós, drága ingatlanok kerülnek szemünk elé. Az OC kínálatában lévő 10 legdrágább vidéki családi házat egyszerre megvehetnénk a nyereményből. Kezdve egy 720 millióért kínált újszerű, 1000 négyzetméteres házat a Pilisben, mely 14 ezer négyzetméter telken áll. Tartozik hozzá istálló, személyzeti ház, úszómedence, borozó, fitneszterem, négy férőhelyes garázs, s olyan luxusfelszereltség, mint étellift, központi porszívó, térfigyelő kamerák, öntözőrendszer, rejtett világítás, a tetőn hóolvasztó kábel, mosókonyha, stb.

A lista második helyén egy 395 milliós, ugyancsak 1000 négyzetméteres, a Dunakanyarban épült ház áll. A sorompóval védett lakóparki területből 25 ezer négyzetmétertelek tartozik az alig tízéves ingatlanhoz. A ház moziszobával, műteremmel, biliárd szobával, fitneszteremmel, 207 négyzetméteres medence térrel, jacuzzival, szaunával, szolárium szobával, 7 állásos teremgarázzsal van felszerelve, a biokertben pedig zöldség és gyümölcs terem. Debrecenben, a Nagyerdőben 500 négyzetméteres házat vehetünk 279 millióért.

A négyszintes, többgenerációs épület bő ezer négyzetméter-es telken áll, az egyéb fő paraméterek pedig: 8 2 fél szoba, 5 fürdőszoba, két konyha, duplagarázs, szauna, kerti medence és márványburkolat. A további hét ingatlan között találunk Komárom-Esztergom megyei birtokot halastavakkal, nógrádi kúriát, valamint pest megyei, debreceni és kecskeméti házakat.

A budapesti családi házak átlagára 62 millió forint az OC kínálatában, így a fővárosban 50 átlagos házat tudnánk venni a lottó főnyereményből. Ha csak ebbe fektetnénk, egy utcányi ingatlan tulajdonosai lehetnénk. Tízmillió forint alatt sem reménytelen a helyzet, itt főleg házrészeket találunk a kül-pesti kerületekben, mindenesetre ebben a kategóriában 300 ingatlant is vehetnénk. Budapesten a top 3 családi házat csak szűkösen tudnánk megvenni a lottóötösből.

Az Otthon Centrum kínálatának 8 legdrágább fővárosi társasházi lakását is meg tudnánk venni a 3,16 milliárd forintból. Ebből hét lakás egy Andrássy úti, 1884-ben épült, és jelenleg átalakítás alatt álló műemlék épületegyüttesben található.

A vidéki társasházi lakások átlagára 14,8 millió forint az OC kínálatában. Ez alapján 213 átlaglakást tudnánk venni 3,16 milliárdból.

Forrás: Világgazdaság online

Lakás és lakópark ajánló

Pannónia Ház

Pannónia u. 77-79.

Unipark Buda

Bartók Béla út

Herbal Residence

Gyógyfű utca 25

Új Bokréta Ház Budaörs

Károly király utca 79-83.

Cordia Thermal Zugló III. ütem

Fischer István utca 119.

Citizen Park

Jász utca 34-42.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső