Újra jöhet az állami kamattámogatás és az euróhitel

Újra engedélyeznék az euróalapú jelzáloghitelezést, a forintkölcsönök esetében pedig visszatérne az állami kamattámogatás - többek között ezeket a pontokat tartalmazza a szerdán nyilvánosságra hozott Otthonteremtési Stratégia szakmai vitairata. Építés esetén például akár 3,5 millió forintos állami támogatást is el lehetne nyerni. Mfor.hu-háttér.

Társadalmi vitára bocsátotta szerdán az Otthonteremtési Stratégiát a Nemzetgazdasági Minisztérium, a javaslatok kidolgozásában a szektor szinte minden szereplője tevékenyen részt vett. Így ha elfogadják a javaslatokat, akkor új konstrukció léphet a korábbi szocpol helyébe, és egy évvel a betiltás után máris újraindulhat az euróalapú jelzáloghitelezés.

Nem feltétlenül jelent direkt állami támogatást

"Az Otthonteremtési Program alapértékei és kiemelt céljai: az öngondoskodás ösztönzése, a gyermekvállalás, a tisztességes munka és a közterhekhez való hozzájárulás elismerése, a legális építések ösztönzése, az épített környezet minőségének javítása, az elvárható társadalmi szolidaritás, az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontok érvényre juttatása, az állami szerepvállalás kereteinek meghatározása, a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás a lakás-mobilitás növelésével, a foglalkoztatás bővítésével, a hazai iparfejlesztés, iparmegtartás támogatásával" - sorolja az Otthonteremtési Stratégia.

Tovább az Mfor.hu cikkére.

Forrás: Mfor.hu

Lakás és lakópark ajánló

Új Bokréta Ház Budaörs

Károly király utca 79-83.

Reviczky Liget

Reviczky Gyula utca 6

Pápay Park

Pápay István u. 5.

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

Flóra lakópark

Zászlós utca 21.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső